De professió: “sus labores”

mujer_perfectaAixò ha de ser una notícia del Be negre, o de el mundo today, vaig pensar en veure la notícia. Però no, no ho era… després de l’enrenou sobre el modul de grau superior de Tauromàquia ara ve el de la neteja i especialització en la llar.

“Com se’ns ha passat?” Va ser la següent cosa que em va venir al cap. “Si fins i tot està publicat al BOE del 29 d’agost! Com als polítics d’esquerra, al moviment feminista i a tota la societat en general se’ns ha passat una cosa com aquesta?! I les que ens deuen colar!” Vaig sentenciar el dissabte a la nit quan em vaig assabentar de la notícia. Després de la ràbia, del sentiment d’impotència i de deixar-ho pair uns dies, m’he tornat a mirar el BOE.

La proposta del Ministeri és fer un nou títol de formació professional bàsica “Título profesional básico en actividades domésticas y limpieza de edificios”. I fins aquí, sobre paper, tot és molt acceptable. Una nova formació que permeti als professionals de la neteja conèixer millor la seva feina i especialitzar-se. Però et vas llegint tot l’annex del BOE on s’especifiquen els mòduls i les activitats relacionades i et va venint una olor que no saps com descriure però és ben molesta, i tot va agafant un to gris i desgastat. I llavors recordes a la Falange.

La secció femenina de la Falange va jugar un paper molt important en la socialització de les dones durant més de 4 dècades a l’Estat Espanyol. Van ser les encarregades de marcar el paper polític i social de les dones, i ho van fer a través de cursos, manuals i amb l’ajuda de les polítiques públiques. Des dels primers dies del franquisme, quan es fa un decret que obliga a ensenyar les tasques domèstiques en les escoles femenines, com també a l’obligació de segregar per sexes a les escoles. L’any 41 s’unifiquen totes aquestes matèries sota una assignatura obligatòria sobre la llar.

I ja em perdonareu, però el que avui proposa el PP sota un títol de formació professional, em recorda massa a tot això que ara comentava. Igual que amb la reforma de la llei d’avortament, les propostes del PP venen motivades per una idea retrògrada, sexista i casposa de la nostra societat.  No són propostes motivades per una necessitat social, o perquè la societat les reclami, sinó per una clara voluntat de canviar les coses, a pitjor! Vosaltres també teniu la sensació que pareix que vulguin fer un pas enrere en el temps a fa 30 o 40 anys?

No cal buscar excuses ni justificacions, el PP sap perfectament què fa. Ha de pagar els favors de la Conferència Episcopal i els lobbys de dreta, pro-vida i pràcticament feixistes que els van ajudar a guanyar les eleccions. I tornaran a guanyar el pròxim 20 de desembre.

Amb aquesta Espanya no hi tenim res a fer. Una societat que no vol canviar i que prefereix seguir amb la bena als ulls no mereix que li dediquem més temps nostre. Deixem doncs, de pertànyer a un estat que viu d’enyorança al passat i construïm una nova República Catalana. Ens mereixem viure al s. XXI.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s