Dona, jove, republicana, socialista, feminista i independentista. I tu?

Des de ben menuda vaig notar que era diferent. No em feu dir ben bé per què però sempre vaig notar que no mirava el meu voltant amb els mateixos ulls que la resta. Per exemple, mai vaig entendre perquè els meus amics no ajudaven a parar la taula o a desparar-la, i en canvi les meues amigues sí, o que a nosaltres ens ensenyessin a agranar, a treure la pols… mentre a ells allò “no els feia falta per res” (sempre vaig pensar que si a mi m’havia de fer falta el dia de demà, a ells també els seria útil…)

També vaig notar que era diferent, quan vam voler jugar a futbol a l’hora del pati i els nostres companys ens van dir que no ho podíem fer perquè érem xiques. Tal va ser la nostra reacció que, a banda d’una rivalitat elevada durant tot el curs, vam aconseguir crear el primer equip femení del poble d’on han sortit grans jugadores (jo no, ho he de reconèixer, sóc més de  cridar mentre el miro xD) Per sort, aquella vegada, ja érem algunes més les que no trobàvem normal no poder fer alguna cosa pel simple fet de ser xiques.

I així ha estat i cada cop més conscient, a la mesura que m’anava fent gran, que jo pel fet de ser dona no tenia les mateixes oportunitats que els meus companys homes. I quina va ser la meua conclusió des del primer moment, i sent molt joveneta més inconscientment que voluntàriament? Dir-ho i fer notar que no era normal aquella situació.

Fent conscients el nostre entorn de les situacions quotidianes que tot i semblar-nos “normals” no ho són, és com podrem trencar les barreres que no ens deixen accedir a la igualtat real, i superar-les d’una vegada per totes.

Sóc així, i a qui no li agrade ja sap que ha de fer 😉

Dona: i no puc entendre que no es compti amb el 52% de la població del món

Jove: però amb molta experiència i que creu que el canvi passa per nosaltres

Republicana: que creu en una ciutadania activa, que participa i treballa per un dia a dia millor

Socialista: que somia en una societat més justa, amb igualtat d’oportunitats per a tothom

Feminista: sols trencant amb el sistema patriarcal, en construirem un nou per a tots i totes

Independentista: que vol viure en un país lliure, i on les dones també siguem lliures

Us calen més motius? Jo crec que en sobren, i per això el 8 de març, com faig tots els dies, lluito per una societat millor, lluito per a que puguem ser dones amb tots els drets!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s