La Marató, de la pobresa?

El primer que vaig pensar en saber que es faria una marató dedicada a la pobresa va ser que per fi és feia una edició no destinada a la investigació mèdica. No perquè no pensi que no s’han de fer, al contrari, sinó perquè penso que és molt encertada la idea d’obrir La Marató de TV3 a investigacions científiques no mediques i al treball contra la lluita de les desigualtats socials. Però l’enfocament no és el correcte, ja que s’ataca de manera no estructural, és a dir,  no buscant l’origen del problema i ni la seua solució, a més que pareix que es vulgui fer ara per justificar o dissimular determinades polítiques del govern.

Ens trobem amb una situació social realment complexa i complicada, moltes famílies es troben al límit i cada dia són més aquelles que no disposen de cap ingrés, o que els fan fora dels seus habitatges, o aquells joves que no poden iniciar una vida perquè no disposen de cap oportunitat… En aquest sentit, un bon indicador és mirar quin és el percentatge de pobresa infantil (ja que fa referència directa a les famílies, perquè aquest nens viuen amb famílies) i aquest ha augmentat un 30% en els últims dos anys segons ens indica un últim informe d’Unicef. I què vol dir això? Doncs vol dir que les famílies on viuen aquests nens durant els últims dos anys han patit un empobriment creixent que les ha fet situar en el llindar de la pobresa. En la seua majoria famílies joves, o encapçalades per dones soles (tal i com ja han indicat altres estudis i entitats com el Banc d’Aliments o Càritas sobre el perfil de les persones que atenen. Senyalen en ambdós casos que en poc temps han vist un canvi molt accelerat del perfil de les persones que els demanen ajuda)

I que té a veure tot això amb una edició de La Marató destinada a acabar amb la pobresa? Doncs tot i res, perquè aquesta marató no és més que una escenificació pública de la mala consciència d’aquells que ens han portat a la situació que ens trobem (i si no penseu així mireu qui en són els patrocinadors). I el que encara em fa patir més, tot apunta a que aquesta escenificació té darrera la voluntat d’un canvi de model de benestar impulsat des de l’actual govern català. És a dir, aquesta marató vol servir per acabar amb el procés que ja porten treballant amb totes les retallades ideològiques que estan duent a terme: passar de l’Estat del Benestar a l’Estat de la Beneficència.

 Però amb mi no hi compteu per a això. No vull ser còmplice d’hipotecar el futur de tota la meva generació i de les generacions futures, ni de no voler governar per a les famílies, ni la nostra societat.

Aquesta, senyors, no és la meua Marató

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s