Quan un Conseller no vol fer la seva feina…

Avui us escric molt preocupada, sincerament, molt preocupada pel meu futur i el de tota la meva generació. Aquells nascuts als 80 som una generació a la qual se’ns va vendre que per tenir un futur ens havíem de formar. Els nostres pares han invertit anys d’esforços econòmics per a que els seus fills poguessin anar a la universitat (cosa que molts no havien pogut), estudiessin idiomes, realitzessin màsters… I així ho hem fet, convertint-nos en una de les generacions amb més nivell formatiu, un grup amb molt potencial i capacitats. Alguns dels nostres (entre els que em puc incloure) hem tingut la sort de poder treballar d’allò pel qual ens hem format i tot i que les condicions no eren les promeses tenim feina. Però que passa amb la resta d’aquells companys que tenen 24, 25, 26, 27… anys i que no poden trobar la seva primera feina? O que tot allò al que han accedit han estat feines que no tenien res a veure amb la seva formació i molt esporàdiques?

I perquè us dic tot això? Doncs perquè aquesta setmana passada a la comissió de polítiques de joventut el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i el secretari general del departament, Enric Colet, van fer unes declaracions que no poden deixar a ningú indiferents:

I jo pregunto: no és la seva feina protegir el col·lectiu jove davant una situació on el 50% de la població menor de 25 anys està desocupada? Que hem provocat nosaltres aquesta crisi? No seria la seva feina arreglar les coses que no funcionen? I si volem treballar hem de marxar fora a treballar en perfils laborals no qualificats i que no es corresponen en la nostra formació?

Jo no sóc experta en qüestions relatives al mercat laboral, però si en començo a saber d’alguna cosa és sobre els processos i les condicions necessàries dels joves per emancipar-se i us puc ben assegurar que sense una estabilitat laboral, o dit d’altra manera, sense un horitzó laboral en que es pugui assegurar que treballarà, un jove no té la possibilitat d’emancipar-se

Doncs jo senyor Mena, també li responc: si no es veuen capaços de posar-hi solució, pleguin i deixin pas a aquells que si ho volem fer!

#menamarxatu

Anuncis

One response to “Quan un Conseller no vol fer la seva feina…

  1. Retroenllaç: Joves sXXI, els reptes que ja tenim | Sílvia Casola

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s