Violències quotidianes

Quan pensem en casos de violència masclista, normalment ho fem en els casos on hi ha violència entre la parella i, concretament, en els casos de violència física entre parella. Però aquesta violència (considerat per la ONU el crim encobert més extens del món) es presenta en moltes formes, algunes que fins i tot ens pot costar donar-nos compte.

Violència és, quan la teua parella “juga” a fer broma sobre tu davant dels seus amics. Allò que en un principi per a tots pot ser una broma, en la que participa tot el grup, és un cas de violència en el que la persona que el pateix està sent humiliada públicament pel seu company o companya. Si hi penseu, per desgràcia, us vindran al cap moltes situacions que considerem “quotidianes” on es donen aquests casos

Violència és, quan constantment et diu que no serveixes per a res, que no has d’aspirar a tenir una millor feina, a continuar estudiant o treballant o voler participar en determinades coses i et diu que ho fa perquè t’estima, perquè no vol que “pateixis quan no puguis amb allò”. No t’enganyis,  les persones que t’estimen t’ajuden a tirar endavant els teus somnis i valoren quan t’esforces, i per desgràcia de nou, també podreu trobar molts casos al vostre voltant d’aquest exemple.

Violència és, quan la teua parella et pregunta amb qui estàs, on estàs i quines coses fas i ho faci obsessivament. Que et digui que no li agraden les persones que tens per amigues, que vol que sols estigueu els dos constantment. No ho fa perquè estigueu molt enamorats, està impedint la teua llibertat personal. Aquesta sol ser una de les primeres situacions on es troben les persones joves que pateixen aquest tipus de violència i que sol ser més difícil de detectar per un mateix. Cal estar molt atents a aquestes senyals i si veiem una persona del nostre entorn que la pateix, no deixar-ho passar i parlar-hi.

I així podria continuar posant molts exemples sobre situacions que creiem “normals” en el nostre dia a dia, però que no ho són. La violència masclista està tant institucionalitzada i normalitzada dins les nostres societats, que cal treballar amb totes les nostres forces per bolcar aquesta situació i esdevenir una societat lliure i igual.

Aquesta és una feina de tots i totes que hem de fer cada dia a casa, a l’escola, a l’institut, a la universitat, a la faena, amb la parella, amb els amics…

No oblidem tampoc, els 21 casos on la violència ha arribat fins a les últimes conseqüències aquest any als Països Catalans. 21 dones que han estat mortes en mans de els seves parelles i totes aquelles persones que dia a dia pateixen maltractaments físics. Per totes elles, no deixis passar els senyals que et poden fer veure que estàs patint un cas de violència de gènere, o que el pateix una persona del teu voltant. Fes sentir la teua veu!

Tu pots trencar el cop!   

més informació

900 900 120 (telèfon d’atenció a les víctimes)

Anuncis

2 responses to “Violències quotidianes

  1. molt bé!! hem de seguir visibilitzant les violències, totes! i les qüotidianes són les invisibles

  2. Retroenllaç: A Toni Cantó | Sílvia Casola

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s